OSTRAKON

BRÄNDI-ILME ASIANTUNTIJAYRITYKSELLE

Ostrakon on työpaikkaostrakismiin (yksilön yhteisöstä ulossulkeminen ja syrjintä ilman sanoja ja selityksiä) keskittyvä asiantuntijayritys. Ostrakonin viesti on rehellistä ja suoraa, mutta samaan aikaan aitoa, tunteikasta ja inhimillisyyttä korostavaa.

Brändi-ilmeestä haluttiin lämmin, mutta vahva, lempeä, mutta myös rohkea, vakavasti otettava ja toiveikas.

Tunnuksen selkeydellä ja yksinkertaisuudella haluttiin korostaa Ostrakonin rehellisyyttä ja selkeää tapaa viestiä vaikeasta aiheesta. Merkki kuvaa työyhteisöä ja ulossuljettua työyhteisön jäsentä. Puolipallo voidaan nähdä työyhteisönä ja pallo työyhteisön jäsenenä. Myös tekstiosuuden linjasta poikkeava N-kirjain kuvaa ulkopuolisuutta. Työyhteisöstä ojentuva kaari taas kertoo Ostrakonin palveluiden tuomasta eheyttävästä vaikutuksesta, sen tavoitteesta parantaa työyhteisöjen hyvinvointia.

Murrettu oranssi henkii lämpöä, mutta samaan aikaan myös vahvuutta ja rohkeutta. Väri tulee ruukun sirpaleesta (ostrakoni) ja yhdistää ostrakismin juurille, antiikin Kreikkaan. Violetti symboloi syvää ajattelua, mutta vaaleudessaan halutaan sen viestivän myös inhimillisyydestä, rohkeudesta ja kepeydestäkin. Beigen ja vihreän sävyt yhdistetään maanläheisyyteen ja turvallisuuteen.

Brändi-ilme / Visualisointi

KAUNIISTI SANOTTU


”Työskentely oli kanssasi erittäin sujuvaa ja helppoa. Perehdyit yritykseni tarinaan ja ideaan ihailtavalla tavalla. Loit yritysilmeeseeni kaikkea sitä, mikä kuvastaa Ostrakonia. Koin koko ajan, että halusit saada yritykseni brändi-ilmeestä juuri minun ja yritykseni näköisen. 

Kuuntelit, kysyit ja sait minut pohtimaan myös sellaisia asioita, joilla en tiennyt olevan merkitystä. Luulen, että tämä oli yksi tärkein tekijä onnistuneen brändi-ilmeen lopputuloksen kannalta.

Sinulla on taito nähdä oleellinen ja tuoda se yritykseni brändi-ilmeessä esille. Olen erityisen vaikuttunut logosuunnittelusi lopputuloksesta. Tarina, jonka logon syntymisen taustasta kerroit, on niin puhutteleva ja vahvasti yritykseni keskeistä sanomaa sisältävä, että olen miltei sanaton. Siitä tuli minulle hyvin merkityksellinen.

Kiitos Anna aivan valtavan paljon! Mä niin tiesin, että sä osaat! Olen ihan super tyytyväinen!”

Sirpa Manninen / Ostrakon